Május 15-én megkezdődik az adósságkonszolidációban nem részesült települési önkormányzatok fejlesztésének támogatására kiírt pályázat keretében megvalósítandó nyékládházi utcák felújítása.

A kivitelezési munkákat végző Szilvási Kft. a ládházi oldalon a Sport utca felújításával kezdi a helyszíni munkákat és az ezen az oldalon lévő Arany J. u. (Hunyadi utcáig), Széchenyi u. (Coop áruház környéke) Park u. , Rigó köz (Sugár utca eleje), Rózsa u., Tulipán u. felújítását követően várhatóan június 19-ig be is fejezi.

A nyéki oldalon június 20-tól végez kivitelezési munkákat az Ifjúság és Béke utcák elején, a Radnóti utcán (Kodály és Móra F. utcák közötti szakaszán) és legvégül július elejétől az Iskola utcában és a Szt. István u. Katolikus templom és Delta u. közötti szakaszán. Az útfelújítási munkák tervezett végső befejezése augusztus 7.

Ezen időszakban az érintett utcákban a kivitelező törekszik a lehető legrugalmasabban biztosítani az ingatlanok zavartalan megközelítését és rendeltetésszerű használatát. Hét végi munkavégzést nem tervez, a lakosság nyugalmának biztosítása érdekében.

Egyes utcák (Sport u., Iskola u., Szt. István u.) teljes szerkezetű felújítása miatt az önkormányzat a személygépjárművek ideiglenes parkolását kijelölt közterületen biztosítja. Segítséget nyújt az útfelújítási munkák ideje alatt a szemetes edények zavartalan kiürítésében, valamint az esetleges ételkihordásban.

Az útalapba bedolgozásra kerülő anyagokat, törmeléket két önkormányzati területen halmozza fel a beruházó: az önkormányzati pihenőház melletti buszforduló mögött, illetve a Zászlóparkkal szemben, a 3-as út másik oldalán lévő önkormányzati területen.

A problémákkal, kérdésekkel  a helyszínen minden nap jelenlévő, a kivitelezést irányító Lengyel László építésvezetőt (tel: 30/576-2840), illetve az önkormányzatot képviselő Bernáth József műszaki ellenőrt (tel: 30/445-7098) lehet keresni.

Az útfelújítási munkák ideje alatt a lakosság türelmét kéri városunk vezetése az esetlegesen előforduló, kellemetlen velejárók miatt.