Két új kuka háztartásonként

A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Társulás egy nyertes pályázat révén új, sötétszürke színű kommunális hulladékgyűjtő edényeket biztosít ingyenesen minden háztartásnak. Ezek a kukák egyedi azonosítóval, chippel vannak ellátva, így a rendszer rögzíti az ürítés tényét. Emellett minden háztartás kap egy kék-sárga színű szelektív hulladékgyűjtő edényt is, amelyben áprilistól a papír, a fém illetve a műanyag hulladékot kell gyűjteni. A háztól történő szelektív gyűjtés áprilisi beindulása után a városban jelenleg működő hulladékgyűjtő szigeteken már csak az üveghulladék gyűjtése történik majd.

Változik az üdülőterületi szemétszállítás

Az új szemetes edényekből kapnak a Szőlőhegyen, valamint az Üdülőterületen élők is. Az üdülőterületen megváltozik a hulladékszállítás időszaka: április 1. és szeptember 30. között szállítják el a szemetet.

Csak az egyedül élőknek jár a kisebb kuka

A lakosságnak ingyenesen biztosított új hulladékgyűjtő edények űrtartalma 120 liter. A kisebb méretű 60 literes kukákra csak az egy fős háztartások jogosultak. Ennek megállapítása a népesség-nyilvántartás adatai alapján történik.

Közelebb visszük Önökhöz

A hulladékgyűjtő edények március hónapban kerülnek kiosztásra. A Városgondnokság munkatársai közelebb szeretnék vinni az átadási helyszíneket a városlakókhoz, így kisebb körzetenként szervezzük meg a kukák kiosztását.

A szemetes edények kiosztásáról minden háztartás szórólapot fog kapni a pontos időpontról és helyszínről. Mindenki figyelje a postaládáját.

Az átvételkor mindenki vigye magával személyi igazolványát, lakcímkártyáját és egy, a regisztrációs számot tartalmazó régebbi számlát is.

Amennyiben a megadott időpont valakinek nem alkalmas, akkor március 25.-e után a Városgondnokságon veheti át a kukákat.

Ha a korábban használt kuka az újak miatt feleslegessé válik, azt később díjmentesen le lehet adni, begyűjtésükre áprilisban házhoz menő körjáratot szervezünk majd.

Nyékládházi Városgondnokság