Nyékládházán is sok gondot okoz a zöldhulladék gyűjtése, szállítása. A Hulladékgazdálkodási Társulás tanácsának legutóbbi ülésén elhangzott, hogy a Zöld Völgy Nonprofit Kft ennek gyűjtését is házhoz menő formában tervezi megvalósítani. Addig azonban, amíg ennek tárgyi feltételei teljes körűen nem valósulnak meg, a közszolgáltató cég egy új, fenntartható gyűjtési rendszert alakít ki településünkön is.

Eszerint egy nyitott, 30 m3 űrtartalmú konténert telepítenek havonta néhány munkanapra a Városgondnokság Hunyadi utca 2. szám alatti telephelyére. Ide munkanapokon 7.30 és 14.45 óra között lehet a zöldhulladékot beszállítani. A konténerbe kizárólag zöldhulladék kerülhet, de tuja és fenyő nem!

A közszolgáltató cég a következő időpontokban biztosítja a 30 m3-es zöldhulladék-gyűjtő konténert:

május 8. – 12.

június 19. –  23.

július 28. – augusztus. 3.

szeptember 13. – 19.

október 26. – 30.

 

A zöldhulladék elszállítása díjmentes, hiszen azt hasznosítási céllal veszik át. Ha azonban más jellegű hulladék is kerül a konténerbe, akkor a cég az ártalmatlanítás költségét kiszámlázza, mert a beszállított anyag ekkor a hulladéklerakóba kerül. A Zöld Vögy Nonprofit Kft Sajókazán, az ürítés helyszínén fényképfelvételt is készít a beszállított anyagról. Ezért zöldhulladékot csak ellenőrzés mellett lehet elhelyezni a konténerben a megadott napokon.