Hirdetmény

     



Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatom Önöket, hogy a környezeti zaj kezeléséről és értékeléséről szóló 280/2004. (X. 20.) Kormányrendelet (a továbbiakban: Korm. rend.) értelmében a rendeletben meghatározott éves forgalomnagyságot meghaladó közlekedési létesítményekre stratégiai zajtérképet és zajcsökkentési intézkedési tervet kell készíteni és rendszeres időközönként felülvizsgálni. A Korm. rend. 1. § (3) bekezdés b) pontja és a (3a) bekezdés b) pontja az előbbi feladat ellátását a közlekedésért felelős miniszter által kijelölt szervezethez telepíti. A miniszteri kijelölés alapján a fő közlekedési létesítmények közül a nagy forgalmú vasutak (30 000 szerelvény/évnél nagyobb forgalmú vasútvonalak) és a nagy forgalmú közutak (3 millió jármű/évnél nagyobb forgalmú országos közúti szakaszok) stratégiai zajtérképeinek és intézkedési terveinek elkészítését és felülvizsgálatát a KTI Közlekedéstudományi Nonprofit Kft. (a továbbiakban: KTI) végzi.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Korm. rend.-ben előírtaknak megfelelően a KTI elkészítette a nagy forgalmú közutakra és a nagy forgalmú vasutakra vonatkozó intézkedési tervek tervezetét (intézkedési tervjavaslat).

Az intézkedési tervjavaslatok egyeztetésének eljárásrendjéről a Korm. rend. 11. §-a rendelkezik. Az ebben foglalt előírások alapján az intézkedési tervjavaslatokat a KTI az érintett települési önkormányzatok részére továbbította. A Hatóságom részére előírt feladat a lakosság tájékoztatása és a lakossági egyeztetés elindítása. Véleményüket, észrevételeiket 2020. január 28. napjáig várjuk a titkarsag@nyekladhaza.hu email címre, vagy postai úton a Nyékládháza Város Jegyzője (3433 Nyékládháza, Vasút u. 16.) címre.

Végezetül tájékoztatom Önöket, hogy az intézkedési tervjavaslatokhoz kapcsolódó, a KTI által 2018-ban készített stratégiai zajtérképek a http://ugyelza.kti.hu/map/ linken keresztül bárki számára bejelentkezés nélkül is elérhetőek.

Dr. Marcinkó Eszter sk.

jegyző



2020-01-08 15:31


Vissza