Miskolci Járási Hivatal Nyékládházi Kirendeltsége

     

Átadtuk február 9-én, pénteken délután a Miskolci Járási Hivatal Nyékládházi Kirendeltségét. A rövid ünnepségen Surmann Antal alpolgármester úr és dr. Stíber Vivien, a Miskolci Járási Hivatal vezetője méltatták a hivatal jelentőségét.- Ez az épület, melyben kialakításra került a kirendeltség, az 1960-as években épült. Az évek alatt számos közéleti funkciót töltött be városunkban, 2012-től Közbiztonsági centrumként üzemelt, majd 2015-től kapott helyet az épületben a Járási Hivatal Nyékládházi Kirendeltsége.

Az épület felújítására 2013-ban került sor, amelyhez a kormány 10 millió forint támogatást nyújtott. Ezen felújítás alkalmával alakult ki az épület jelenlegi, a magas színvonalú ügyintézést lehetővé tevő szerkezete.
Mind a kormány, mind az önkormányzatunk szándéka az, hogy az állampolgárokat ügyeiknek intézése során 21. századi körülmények fogadják, a közigazgatásban dolgozók méltó körülmények dolgozhassanak. Úgy gondolom, hogy ez az épület egyik cél tekintetében sem hagy maga után kívánni valót.
Nem titkolt célom, hogy a település térségi szerepe erősödjön, az itt ellátott szolgáltatások száma növekedjen és egyszer talán kormányablakként is funkcionálhasson – mondta el beszédében alpolgármester úr.

Dr. Stíber Vivien hivatalvezető asszony egyebek közt az alábbiakról szólt beszédében:
- Az új rendszer kialakítása minőségi változást jelent, mely Nyékládházán az ügyfélfogadási idő egyidejű bővítése mellett lehetőséget teremt arra, hogy a kialakított kirendeltségről két munkatárs ügysegédi feladatokat lásson el Emőd, Harsány, Bükkaranyos, Kisgyőr, Kistokaj, Mályi, Ónod, Sajópetri települések tekintetében. 2018. február 1. napjától ugyanis a megújított kirendeltség keretei között folytatják munkájukat a korábban Emőd, Ónod, Mályi települések kirendeltségein dolgozó kollégáim.

Az új formában 8 fő ügyintézővel látja el a Miskolci Járási Hivatal az említett településekhez kapcsolódó ügyfélszolgálati és szociális hatósági ügyintézési feladatait.

A kirendeltség jelentőségét mutatja, hogy a feladat-ellátási területéhez sorolt településeken 2017. évben megjelent ügyfelek száma összesen 6046 fő volt (A 6046 fő megoszlása: Nyékládháza 1646 fő; Emőd 1760 fő; Ónod 1656 fő és Mályi 984 fő), a meghozott döntések száma 6.258. A feladat-ellátási területen tízezres nagyságrendben keletkeztek ügyiratok.

Az ünnepélyes szalagátvágás után a résztvevők megtekintették a korszerűen felszerelt irodákat.

 
2018-02-12 15:50


Vissza