Eredményes évet zár a Nyékládházi Vizi- Trapp Sport Egyesület

     

Nyékládháza új sportegyesülete 2016 tavaszán kezdte meg működését a Nyékládházi Önkormányzat üdülőházánál az Önkormányzat segítségével. Az egyesület elsősorban kajakos versenyzőket nevel, de tekintve, hogy tagja a Magyar Kajak- Kenu Szövetségnek, kenu szakosztály kiépítése is terveink között szerepel.


Jelenleg közel 30 gyermekkel foglalkozunk 3 csoportban és közülük egyre többen szép eredményeket érnek el országos, illetve most már nemzetközi versenyeken is.

Az év első megmérettetése a Kajak- Kenu Országos Diákolimpia volt, melyet június hónapban rendeztek Sukorón.

 

Versenyzőink már itt megmutatták tehetségüket. Ezen a versenyen, a következő eredmények születtek:

MK1 500 m U-10 :      2. hely: Kakuk Levente

K1 500 m U- 14:          2. hely: Erdős Gyula

Mk2 500 m U10- 11:  3. hely: Kis Zombor- Gerőcs Zsombor

Mk1 500 m U12:         3. hely: Dobos Dávid

 

A Diákolimpia után a Magyar Bajnokság következett, ahol versenyzőink megszerezték Nyékládháza első bajnoki érmeit.

Az eredmények:

Mk1 4×300 m U12 váltó:   3. helyezett: Kakuk Levente- Török Balázs- Zsófi Levente- Dobos Dávid

K1 2000 m U14:                 6. helyezett: Erdős Gyula

A magyar Bajnoki pontversenyben 10 bajnoki pontot szereztünk!

Szeptember végén az olaszországi Savonában négy nemzet részvételével nemzetközi versenyt rendeztek, ahol versenyzőink is rajthoz álltak. A versenyen való részvétel lehetőséget adott arra, hogy ismerkedjünk Észak- Olaszország szépségeivel, eljutottunk a Garda- tóhoz Sirmionéba, Milánóba és természetesen szétnéztünk egy kicsit Savonában is.

A verseny nagy sikerrel zárult.

Kakuk Levente Mk1- ben, MK1 váltóban és az Mk4-es csapatban is aranyérmet szerzett egyesületünknek, Mk2- ben pedig 2. helyezett lett.

Márton Tünde K2 200 m-en és K4 200 m-en Olasz versenyzőkkel egy hajóban 1. helyezést ért el, K1 200 m-en 2. helyezést.

Tilki Barbara K4 200m futamban 1. helyen, K1 200 m-en 3. helyen és K2 200 m-en 4. helyen végzett.

Csabai Márk C1 200 m-en lett 3. helyezett.

Veréb-Fekete Bence (aki a legfiatalabb versenyzőnk volt) Mk1 – ben 4. helyen és Mk2- ben – szintén egy Olasz kis versenyzővel egy hajóban – 3. helyen zárta a versenyt.

Nem csak kajak számokban indultunk, hanem beneveztünk a Sárkányhajó versenybe is. Itt 20 fős csapatok küzdöttek egymással és mind a két egységünk (gyerekek és felnőttek) egyaránt a 2. helyen végzett.

A felsorolt versenyeken kívül elindultunk régiónk minden fontos versenyén, ahol számtalan dobogós helyet szereztünk meg.

Legeredményesebb versenyzőink a 2017. évi versenyszezonban: Kakuk Levente, Erdős Gyula, Zsófi Levente, Dobos Dávid, Veréb- Fekete Bence, Tóth Dávid, Fűzi Dominik, Szabó Bence, Tilki Barbara, Csabai Márk, Török Balázs, Kis Zsombor, Gerőcs Zsombor.

Lehetőséget adunk senior versenyzőknek is, illetve már működik Sárkányhajó csapatunk, amelybe várunk mindenkit, aki mozgásra vágyik!

A 2017. évi évi versenyidény véget ért, még október végéig evezéssel töltjük ki az edzéseket, de november elejétől megkezdjük a felkészülést a következő idényre, futással, úszással, tornatermi és erősítő edzésekkel, illetve lehetőség szerint tanmedencés evezéssel.

Köszönjük támogatóinknak – első sorban Nyékládháza Önkormányzatának – az eddigi támogatást, igyekszünk növekedni és még több szép eredményt elérni.

 

Molnár Renáta                                                      Rajnai Tibor

elnök                                                               edző, alelnök




2017-10-11 14:54


Vissza