HÍREK

2018-10-15

Meghívó

Tovább »

2018-10-08

Október 6-a

Az október 6-i nemzeti gyásznap alkalmából tartottunk megemlékezést pénteken a tavaly átadott Aradi emlékhelynél, a művelődési ház előtti téren. A megemlékezésen Surmann Antal polgármester úr ünnepi beszédében elmondta, hogy „az 1848-49. évi szabadságharc 13 magyar honvédtisztjének holtteste örök mementó az utókor, a nemzetünk számára. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy ugyanezen a napon végezték ki Pesten az első felelős magyar miniszterelnököt, Batthyány Lajost is. A történtek örök mementóul szolgának hazaszeretetből, önfeláldozásból, becsületből és tisztességből egyaránt.”

Az általános iskola 7. osztályos tanulóinak és a Nyékládházi gyermekkórus szólistáinak műsora után a város intézményeinek, egyházainak és civil szervezeteinek vezetői, képviselői helyezték el a megemlékezés virágait.

Tovább »

2018-10-08

Könyves szombat

Babafoglalkozás, bábszínház, kézműveskedés, rajzfilm kvíz és sok-sok olvasnivaló! A Könyves szombaton vidám, nyüzsgő élettel telt meg a városi könyvtár. Kicsik és nagyok kedvükre válogathattak a kínálatból. A családi nap megrendezésével az Országos Könyvtári Napokhoz csatlakoztunk.
Lesz jövőre is!

Tovább »

2018-09-20

Felhívás

A közelmúltban a közösségi oldalakon több álhír jelent meg arról, hogy alanyi jogon bárki kaphat az államtól vagy az önkormányzattól különböző célokra támogatást.

Tovább »